به گزارش بنیاد اندیشمندان به نقل از نونگاه تهران؛ دکتر حسین علوی معاون قرارگاه پدافند سایبری کشور در حاشیه نمایشگاه پدافند غیرعامل گفت:رسالت ما این است که دستگاههای اجرایی حتما از محصولات داخلی استفاده کنند و مطمئنا محصولات داخلی بر خارجیها برتری دارد. پاسخگویی شرکتهای داخلی، قابلیت اصلاح آنها و اعتمادی که نسبت به شرکت داخلی در برابر پیچیدگیهای تهدیدی که وجود دارد از مزیتهایی است که شرکتهای دانش بنیان و داخلی بر خلاف شرکتهای خارجی از آن برخوردار هستند.
معاون قرارگاه پدافند سایبری کشور در ادامه خاطرنشان کرد: امروز در حوزه امنیت، قابلیت اعتماد یک ضریب بسیار بالایی است که صرفاً در محصول داخلی میشود از آن استفاده کرد. قانون هم تکلیف کرده که محصولات تولید شده داخل استفاده شود، ما هم تلاش میکنیم که از همه ظرفیتهای قانونی در حمایت ، پیگیری و هم در حمایت از استفاده آنها استفاده کنیم.
وی با بیان تهدیدات مختلف و متنوع دشمن برای رویارویی با کشور ایران افزود: دشمنان در عرصه های مختلفی چون اقتصادی، امنیتی، بیولوژیک، سایبری، علم و فناوری، فرهنگی و اجتماعی و نظامی از سالهای قبل برنامه ریزی زیادی کرده است که ماهیت هر یک با دیگر بخشها متفاوت است و پاسخ به این تهدیدات ساز و کار خاص خود را نیاز دارد اما تهدیدات حوزه سایبری علیه زیرساخت های کشور از متنوع ترین تهدیدات روز پیش روی کشور هست.
علوی با این اینکه تمرکز قرارگاه پدافند سایبری بر حمایت از محصولات بومی و دانش بنیان است افزودند: قرارگاه پدافند سایبری کشور در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی از حمایت و توجه ویژه به محصولات بومی و همچنین با بهره گیری از تجربیات ناخوشایند در استفاده از تکنولوژی های غیر بومی در زمان های بحران، هموار بدنبال اشاعه فرهنگ اعتماد به نخبگان سایبری کشور است و از هیچ تلاش در این مسیر دست نخواهد برداشت.
ایشان ادامه دادند: علی رغم اینکه قوانین روشن و شفافی در موضوع بکار گیری از محصولات بومی دارای تاییدیه از سازمان پدافند غیرعامل وجود دارد ولی متاسفانه شاهد گزارشات تخلف برخی از دستگاه ها در بهره گیری از محصولات یا خدمات بدون تاییدیه هستیم که این موارد نیز به نهاد های نظارتی که وظیفه برخورد با این تخلفات را دارند منعکس میگردد.
دکتر علوی در ادامه افزودند: رویکرد و برنامه ریزی های متنوع و مختلفی در قرارگاه پدافند سایبری برای مقابله با تهدیدات نوین سایبری اندیشیده شده است که به لحاظ سطح محرمانگی قابل انتشار نیست ولی تمرکز بر بهره گیری از هوش مصنوعی در شناسایی و مقابله با تهدیدات سایبری یکی از این رویکردها می باشد.
در پایان ایشان افزودند: سازمان پدافند غیرعامل کشور و قرارگاه پدافند سایبری بر این باورند که شرکت های فناور سایبری سربازان خط مقدم این عرصه هستند و از هیچ کمکی به شرکت ها دریغ نخواهیم کرد.
گفتنی است، هشتمین نمایشگاه ملی تخصصی صنایع بومی پدافند غیرعامل از امروز تا ۲۶ آبان ماه با حضور شرکت های دانش بنیان در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران دایر است.