سیاست و الزامات جوانگرایی

در یادداشتی به قلم محمد عذیری آمده است: جمهوری اسلامی ایران راهی جز جوانگرایی و گردش نخبگان ندارد پس باید مراقب جوانگرایی جعلی باشیم تا جوانگرایی خویشاوندی و وراثتی بر جوانگرایی تخصص گرایانه غلبه نکند؛ زیرا گردش نخبگان و جوانان نه تنها بر تحکیم روابط استوار نمی‌باشد بلکه در تلاش است تا ضوابط و شایسته سالاری را در کل جامعه تعمیم دهد. در این مسیر جوانان متعهد و متخصص باید بار خدمت را به دوش بگیرند و برای تحقق این مهم: جامعه پویا وظیفه دارد این جوانان را دعوت به حضور کرده و حاکمیت نیز جوانگرایی را در عمل پذیرش کنند.

محمد عذیری- عضو هئیت مدیره بنیاد علمی اندیشمندان

بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی همانطور که مورد تاکید رهبر انقلاب می باشد باید با جدیت تمام در سرلوحه کاری قرار گیرد. رهبر انقلاب در این بیانیه دستاوردهای انقلاب را تشریح کرده اند و جوانان مومن ایران اسلامی را مورد خطاب قرار داده اند، جوانانی که با ایمان قوی از دستاوردهای انقلاب دفاع کرده و با قدرت در مقابل دشمنان ایستاده اند. شکی نیست که سپردن سکان این هدایت به جوانان به ما کمک خواهد کرد تا بتوانیم وظایف خود را به خوبی و به نحو احسن انجام دهیم.

بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان چراغ راهی برای ادامه موفقیت آمیز ماموریت های محوله است و توجه به علم و پژوهش، تقویت بنیه های اعتقادی و جوانگرایی را با جدیت در دستور هر دستگاه ها و نهادها و… قرار داده است. جوان‌گرایی در مدیریت کشور یکی از مسائل و ضروریاتی است که از گذشته دغدغه حکومت‌ها بوده است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنا نیست و مورد نیاز دولت، نظام و ملت انقلابی ایران اسلامی است. و در صورتی که این اصلاح به شایستگی انجام شود می‌تواند پویایی و جهش قابل‌توجهی در جهات مختلف ایجاد نماید که منجر به رشد و توسعه کشور شود. ضرورت سپردن عرصه مدیریت به جوانان را می‌توان رویکردی خوب دانست ولی به معنای سپردن کامل و بی‌قید و شرط مدیریت به جوانان نیست و حتماً باید الزاماتی در نظر گرفته شود تا به علت برخی خطاهای احتمالی به تهدید تبدیل نشود.

یافته های پژوهشی نشان می دهد متغیرهایی همچون الگوی جوانان، خودباوری و جوانگرایی همان ارزش های اسلامی در پیشبرد و تحقق جامعه اسلامی حائز اهمیت می باشد. بیانیه گام دوم انقلاب، همان تدبیر حکیمانه و نقشه ارزشمندی است که دولت، نظام و ملت انقلابی ایران اسلامی به آن نیاز دارند و لازم است بندبند آن بارها مرور، تدبیر و نهادینه سازی شود. در یک بند از این بیانیه، جوانان، بدون نیاز به هیچ گونه تفسیر و تعبیری، محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی معرفی شده اند و این یعنی، تعیین مسئولیت. مقام معظم رهبری(مدظله العالی) می فرمایند: زمام امور بهبود اوضاع این کشور، دست مردم این کشور است; به خصوص دست جوانان. همه در سایه عزم مردم در این کشور می تواند در مجرای صحیح خودش قرار بگیرد و کشور را به نقطه مطلوب خودش برساند.

یکی از مؤلفه های توسعه و قدرت جوامع سیاسی نه تنها نیروی جوان بلکه جوانگرایی می‌باشد و جوانان از مهمترین کنشگران هستند که خصوصیات بی‌بدیل آنان در هر زمانی نتیجه‌بخش است. سیاست جوانگرایی در ج.ا.ا با چالش‌ها و فرصت‌هایی روبرو است که در مجموع و به علت عدم روشن‌سازی نظری این سیاست، امروزه سیاست جوانگرایی در ایران را با مشکلات نظری و اجرایی مختلفی مواجه کرده است.جمهوری اسلامی ایران راهی جز جوانگرایی و گردش نخبگان ندارد پس باید مراقب جوانگرایی جعلی باشیم تا جوانگرایی خویشاوندی و وراثتی بر جوانگرایی تخصص گرایانه غلبه نکند؛ زیرا گردش نخبگان و جوانان نه تنها بر تحکیم روابط استوار نمی‌باشد بلکه در تلاش است تا ضوابط و شایسته سالاری را در کل جامعه تعمیم دهد. در این مسیر جوانان متعهد و متخصص باید بار خدمت را به دوش بگیرند و برای تحقق این مهم: جامعه پویا وظیفه دارد این جوانان را دعوت به حضور کرده و حاکمیت نیز جوانگرایی را در عمل پذیرش کنند.

خروج از نسخه موبایل