به گزارش بنیاد اندیشمندان؛ معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ابلاغ دستورالعمل ایجاد دانشکدههای علوم و فناوریهای راهبردی (با رویکرد فرادانشکدهای) خبر داد و گفت: ماموریت اصلی این دانشکدهها جذب نخبگان است.
قاسم عموعابدینی با بیان اینکه هدف اصلی مصوبه مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۷ شورای گسترش آموزش عالی، فراهم آوردن امکان جذب اعضای هیأت علمی نخبه و پذیرش دانشجویان استعدادهای درخشان است، اظهار داشت: در دانشکدههای علوم و فناوریهای راهبردی، حرکت علمی با رویکرد توسعه تحقق مطالعات تیمی، بینارشتهای، نیاز محور و چندرشتهای است.
نایب رئیس و دبیر شورای گسترش آموزش عالی با تأکید بر لزوم اهتمام ویژه به تغییر ساختار دانشگاهها از گروه محوری به برنامه محوری و حل مسائل کشور در قالب برنامه علمی و تخصصی توسط جامعه علمی کشور، اظهار داشت: دستیابی به مرجعیت علمی در حوزههای اولویت دار علوم و فناوریهای راهبردی، نوظهور و همگرا و ایجاد رشتههای مورد نیاز کشور منطبق با آینده پیش رو و مشاغل نوین آینده از اهداف مهم ایجاد این دانشکدهها است.
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: جذب اعضای هیأت علمی از بین نخبگان و استعدادهای درخشان به صورت مستقیم بوده و همچنین اعضای هیأت علمی با مرتبه استادی میتوانند با مشارکت استادیاران جوان نسبت به ارائه برنامه پنج ساله و به عنوان عضو هیأت علمی وابسته در این دانشکدهها فعالیت کنند.
عموعابدینی با بیان اینکه پذیرش دانشجو در این دانشکدهها به روش استادمحوری و در مقاطع تحصیلات تکمیلی با دو روش کارشناسی ارشد پیوسته (دیپلم به کارشناسی ارشد) و دکتری پیوسته (کارشناسی به دکتری) است، خاطرنشان کرد: پذیرش دانشجو صرفاً در رشتههای راهبردی، بین رشتهای، همگرا و رشتههای نوظهور مرتبط با حوزههای مختلف علوم انسانی، فنی مهندسی و علوم تجربی انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: توجه ویژه به برنامه محوری در حوزههای آموزشی و پژوهشی با استفاده از ظرفیتهای موجود در دانشگاههایی که در تولید علم بومی و بینالمللی کشور، بیش از یک درصد مشارکت دارند با ایجاد دانشکدههای علوم و فناوریهای راهبردی، تحقق مییابد.
تعدادی از دانشگاههای برتر کشور، تاکنون مجوز راهاندازی دانشکده علوم و فناوری راهبردی را از شورای گسترش آموزش عالی دریافت کردهاند.